Arbejdsløshedskøen skrumper igen

Der var i august 2.300 færre ledige danskere end i juli. Dermed dykkede arbejdsløsheden til 4,5 pct. fra 4,6 pct. i juli og 4,7 pct. måneden før.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Fra juli til august faldt bruttoledigheden med 2.300. Dermed lå bruttoledigheden på 120.800 i august, svarende til en ledighedsprocent på 4,5 pct. I juli lå ledighedsprocenten på 4,6 pct. og i juni på 4,7 pct. Det oplyser Danmarks Statistik onsdag.

»Det er det laveste niveau siden april 2009. Ledigheden er nu på ingen måde høj længere, og vi bør snarere være bekymret for flaskehalse end høj arbejdsløshed,« skriver cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank i en kommentar til dagens ledighedstal.

Også cheføkonom Thomas Søby fra Landbrug & Fødevarer advarer i en kommentar imod en overophedning på arbejdsmarkedet, men glæder sig dog over udviklingen.

»Der er yderst positivt for dansk økonomi, at ledigheden i næsten tre år har været nedadgående. En faldende ledighed betyder ikke kun, at der hele tiden bliver skabt nye jobs i Danmark, men også, at flere bliver flyttet fra passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Det er til gavn for den enkelte, men også for de offentlige budgetter,« skriver han i sin kommentar.