Antallet af rejsende steg atter i juli

Det solrige og varme sommervejr har ikke mindsket danskernes rejselyst, hvis man skæver til trafiktallene fra Københavns Lufthavne, der havde en vækst på 4,5 pct. i antallet af rejsende i juli sammenlignet med samme måned året før.

Foto: Claus Bech. Det solrige og varme sommervejr har ikke mindsket danskernes rejselyst, hvis man skæver til trafiktallene fra Københavns Lufthavne, der havde en vækst på 4,5 pct. i antallet af rejsende i juli sammenlignet med samme måned året før.
Læs mere
Fold sammen

Dermed satte lufthavnen atter rekord.

Der var især vækst på interkontinentale ruter, der havde i alt 12,4 pct. flere passagerer i juli end året før, mens indenrigsflyvningerne og de korte ruter i Europa havde henholdsvis 7,0 pct. og 3,4 pct. flere passagerer. Antallet af passagerer på charterruterne faldt omvendt 9,2 pct.

»Juli har været den mest travle sommermåned i Københavns Lufthavns historie med flere end 3,1 mio. rejsende, svarende til en vækst på 4,5 pct. Så der har været mere end travlt i terminalerne. Faktisk har vi haft hele 19 dage med over 100.000 passagerer dagligt,« siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Også antallet af transferpassagerer steg, men mere beskedent med 0,3 pct. I alt havde Københavns Lufthavne 3.147.711 passagerer igennem terminalerne sidste måned.

På rutetrafikken er Spanien topscorer i juli skarpt forfulgt af Storbritannien

/ritzau/FINANS