Antallet af lønmodtagere krøb kun langsomt op i marts

Der kom flere lønmodtagere i marts. Men dog langt fra så mange, som det har været tilfældet tidligere.

En sløv fremgang er dog fortsat fremgang, ifølge interesseforeningen Dansk Arbejdsgiverforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: GITTE SOFIE HANSEN

Antallet af lønmodtagere gik frem i marts, men dog kun i et meget langsomt tempo.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort.

»Fra februar til marts steg antallet af lønmodtagere med 600. Stigningen er lavere end den gennemsnitlige månedlige stigning over det seneste år, som var på 4000,« skriver Danmarks Statistik.

Ved udgangen af marts var antallet af lønmodtagere dermed 2.733.500. Tallene for bruttoledigheden viste også en lille stigning i marts.

»Den svagere udvikling i antallet af lønmodtagere kan til en vis grad hænge sammen med dårligere vejrlig end ellers i marts.«

»I branchen "bygge og anlæg" er antallet af lønmodtagere således faldet for første gang i næsten tre år,« skriver Danmarks Statistik.

Antallet af lønmodtagere i det private erhvervsliv steg med blot 100 i marts, mens antallet af lønmodtagere i det offentlige steg med 500.

Den branche, hvor det procentuelt er gået mest tilbage, er inden for "information og kommunikation", hvor der blev 0,9 procent eller små 1000 færre ansatte fra februar til marts.

En sløv fremgang er dog fortsat fremgang, og det glæder interesseforeningen Dansk Arbejdsgiverforening.

»Hele landet nyder godt af den stigende beskæftigelse. Der er selvfølgelig nogle steder, hvor det går ekstra hurtigt. Men den stigende beskæftigelse løfter grundlæggende Danmark hele vejen fra Gedser til Skagen,« skriver chefkonsulent Jens Troldborg i en kommentar.

Hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tror man på, at endnu flere kan og vil komme i arbejde.

»Dagens tal er ikke udtryk for, at vi har ramt muren. Der bliver fortsat slået masser af nye stillinger op hver måned, og samtidig er der også flere, som melder sig klar til tjeneste på arbejdsmarkedet.«

»Der er stadigvæk mange ledige ressourcer på arbejdsmarkedet, hvis arbejdsgiverne vil udnytte dem,« skriver cheføkonom Erik Bjørsted.

/ritzau/