Antallet af konkurser stadig tårnhøjt 

I juni måned er 499 virksomheder gået konkurs. Det er en stor stigning sammenlignet med samme periode sidste år. Dertil er antallet af nyetablerede virksomheder faldet.

Læs mere
Fold sammen
En konkursstatistik fra Experian viser, at der i juni måned var hele 499 virksomheder, som måtte erklære sig for konkurs. Det er en stigning på godt 91 procent i forhold til samme periode sidste år.
 
Men som om det ikke var slemt nok, så har iværksætterlysten været nedadgående, og færre danskere har valgt at starte nye virksomheder. I juni blev der etableret 1.949 nye virksomheder, hvilket svarer til et fald på knap 35 procent sammenlignet med sidste år.
 
- Når vi kan se, at antallet af konkurser stiger og samtidig kan melde om et fald i iværksætterlysten, er det selvfølgelig dårligt nyt. Men skal vi hæfte os ved noget positivt i de nye tal, er det, at antallet af konkurser trods alt var højere i fjerde kvartal sidste år, hvor finanskrisens effekt tilsyneladende toppede i konkursstatistikkerne, siger Camilla Rose, som er Kommunikationschef i Experian.
 
Det er Færøerne, Sjælland og Fyn, der har oplevet de største stigninger i antallet af konkurser, mens Bornholm og Grønland udmærker sig ved, at ingen virksomheder er gået konkurs i løbet af sommerens første måned.