Ansøgnings-storm om fritagelse for affaldsgebyr

Alene i Sønderborg Kommune har man modtaget 500 ansøgninger fra virksomheder, der gerne vil sno sig uden om den nye bekendtgørelse om affaldsgebyrer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ansøgninger fra virksomheder, der gerne vil slippe for de nye affaldsgebyr, vælter ind i Sønderborg Kommune. Det oplyser den kommunale verdens nyhedsbureau, dknyt.

I forbindelse med indførelsen af gebyret er der åbnet mulighed for fritagelse, hvis virksomheden kan dokumentere, at alt affald genbruges.

- Den kattelem har virkelig mange virksomheder sat deres lid til, og vi har foreløbig fået omkring 500 ansøgninger om fritagelse. Men vi må skuffe langt de fleste, for der skal meget til for at slippe for gebyret, forklarer Poul Erik Johnsen, bygningskonstruktør i miljøafdelingen i Sønderborg Kommune til dknyt.

Læs også på evb.dk:

Maddiker og mumificeret kødaffald hos ulovlig slagter

Fiskeaffald er fremtidens energikilde

Betal først ved svar

Gebyrets størrelse svinger fra knap 2000 kroner for små enmandsvirksomheder med begrænset affaldsmængde til femcifrede beløb for håndværksvirksomheder med meget affald.

Virksomheder, der søger om fritagelse for gebyret, skal kunne dokumentere, at de enten eksporterer deres affald til genbrug eller leverer det til en privat virksomhed, som sørger for at levere det til genbrug.

Og ansøgerne må være tålmodige, når de venter på svar, men kan til gengæld trøste sig med, at gebyret i givet fald først skal betales, når de har fået svar på deres ansøgning, oplyser kommunen.

- Man behøver ikke ringe og rykke, fordi man er nervøs for betalingsfristen, for ansøgningen har opsættende virkning, og vi svarer så hurtigt som muligt. Jeg vil blot på forhånd sige, at der skal god dokumentation til for at slippe for gebyret, siger Poul Erik Johnsen til dknyt.