Ansatte oplever bestikkelse på arbejdspladsen

Hver ottende dansker har oplevet bestikkelse på arbejdspladsen, viser undersøgelse foretaget af Ugebrevet A4.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Misbrug af sin stilling for at opnå personlige fordele eller oplevelser med bestikkelse på arbejdspladsen. En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 viser, at denne type discipliner er mere udbredte i Danmark end hidtil antaget.

Hver ottende dansker har oplevet bestikkelse på arbejdspladsen. Og hver femte har været vidne til, at en kollega misbrugte sin stilling for at opnå personlige fordele i den private sektor, skriver Ugebrevet A4. 13 procent af danskerne har oplevet, at en kollega har taget imod en gave fra enten en borger eller en kunde med forventning om en modydelse.

- Undersøgelsen viser, at misbrug af stillinger og nepotisme finder sted i Danmark, og dét i højere grad end offentligheden vil være ved. Det er i den grad et problem for både samfundet og virksomhederne,« siger Poul Riiskjær Mogensen, formand for den globale anti-korruptionsorganisation Transparency Internationals danske afdeling, Poul Riiskjær Mogensen til Ugebrevet A4.

Ifølge undersøgelsen har både ansatte i det private, staten, regionerne og kommunerne gjort sig erfaringer med bestikkelse. Men mest udbredt er det blandt de privatansatte.

- asa