Annoncehajer udveksler ofre

Fup. Trods retssager og stor mediebevågenhed fortsætter annoncehajerne deres aktiviteter. Meget tyder på, at de deler viden om "ofrene", lyder det fra to erhvervsorganisationer.

Bliver din virksomhed ramt af en såkaldt annoncehaj, er der stor sandsynlighed for, at endnu én er lige i kølvandet. Annoncehajer har taget vidensdeling til sig. Det vurderer henholdsvis Dansk Erhverv og Håndværksrådet, som begge følger sager om fupfirmaer tæt.

- Vi oplever ofte, at de virksomheder, der har været i kløerne på en annoncehaj og har betalt større beløb, bliver kontaktet af en anden annoncevirksomhed på et senere tidspunkt, forklarer advokat, Christoffer Susé fra Dansk Erhverv.

Han har fulgt en lang række sager, hvor danske virksomheder har betalt uhyrligt store beløb til annonce, der kommer ud på en hjemmeside som ingen læser.

- Det er fuldstændig den samme fremgangsmåde de benytter sig af. Meget tyder altså på, at der foregår en eller anden form for vidensdeling, siger Christian Susé.

Følger efter hinandenHos Håndværksrådet har man også mistanke om, at fupfirmaerne har kontakt til hinanden. Helt konkret har advokat fra Håndværksrådet, Jeppe Rosenmejer, lagt mærke til, at særligt to firmaer supplerer hinanden.

- Vi kan se, at et firma som Lokalforlaget ofte følger efter Dansk Telesupport. Det er typisk, at en virksomhed har været i kontakt med Dansk Telesupport og så efterfølgende bliver kontaktet af Lokalforlaget, forklarer Jeppe Rosenmejer.

Både Lokalforlaget og Dansk Telesupport må for tiden i retten, da der henholdsvis kører en civilretssag og en straffesag mod de to firmaer. På trods af, at presset er stadig stigende, får det dog ikke annoncehajerne til at skrue ned for blusset.

De kører stadig ufortrødent videre. Dansk Telesupport har en straffesag om bedrageri og vildledende markedsføring på nakken, men det er vores indtryk, at de er iskolde og bare fortsætter i samme spor, siger Jeppe Rosenmejer.