Anders Krab-Johansen bliver koncernchef for Berlingske Media

Anders Krab-Johansen afløser Mette Maix som CEO for Berlingske Media.

Anders Krab-Johansen bliver ny CEO for Berlingske Media. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børsens nuværende adm. direktør og chefredaktør, Anders Krab-Johansen, bliver ny koncernchef for Berlingske Media. Han afløser inden længe den nuværende adm. direktør, Mette Maix, meddeler bestyrelsen.

»Det er med stor glæde, at bestyrelsen i Berlingske Media A/S kan meddele, at Anders Krab-Johansen har accepteret at blive CEO for Berlingske Media. Han tiltræder stillingen, så snart han er blevet frigjort fra sin nuværende kontrakt med Dagbladet Børsen. Mette Maix, Berlingske Medias nuværende CEO, har valgt at opsige sin stilling for at tiltræde stillingen som CEO for Flying Tiger Copenhagen med start den 1. august 2017,« oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse.

»Anders nærer en stor kærlighed for medieindustrien og er en publicist med stort P. Bestyrelsen har søgt efter en person med stor passion for mediebranchen og med evner til at navigere i den hastige forandring, branchen er inde i. Det har vi har fundet i Anders Krab-Johansen. Anders har en stærk journalistisk, redaktionel og kommerciel baggrund og har med succes stået i spidsen for Børsen de sidste seks år som CEO og har skabt en stærk virksomhed,« hedder det videre.

»Bestyrelsen vil gerne sige tak til Mette Maix for hendes indsats i Berlingske Media og ønsker hende held og lykke med hendes fremtidige job. Mette har været CEO for Berlingske Media i en kritisk periode, hvor første fase af forandringsprocessen af kerneforretningen, Berlingske, B.T. og Weekendavisen, er gennemført og Mette har ført virksomheden igennem denne fase,« står der i pressemeddelsen.

Kim Graven-Nielsen, bestyrelsesformand for Berlingske Media, siger:

»Det er med stor tilfredshed, at det har været muligt at tiltrække så stærk en medie virksomhedsleder som Anders Krab-Johansen til Berlingske Media. Jeg er overbevist om at han er den rigtige person til at styre Berlingske Media og lede virksomheden igennem den næste fase. Vi er en medievirksomhed og forandringer er en del af vores hverdag både i strategien og i produkterne. Derfor er det vigtigt med et stærkt publicistisk lederskab, og det får vi med Anders,« siger Kim Graven-Nielsen i pressemeddelsen.

Anders Krab-Johansen, tiltrædende CEO for Berlingske Media siger selv om skiftet:

»Det hus, jeg kommer til, har en lang historie, dygtige medarbejdere, mange strenge at spille på og en spændende fremtiden foran sig. Jeg glæder mig til udfordringen,« siger han.

Den afgående CEO Mette Maix siger om sin tid:

»Det har været et rigtigt godt og intensivt år, jeg har haft som CEO i Berlingske Media, som jeg synes er en fantastisk organisation. Jeg er glad for at kunne overlevere et stærkere og mere fokuseret Berlingske Media,«

»Når jeg vælger at stoppe er, det fordi jeg  har fået en unik chance for at komme tilbage til retail og blive en del af det team, der skal fortsætte den rejse som Flying Tiger Copenhagen er på,« siger den afgående direktør.