Andelsboligsmæk, generationsskifte og dagligvarer på nettet

Foto: Asger Ladefoged.
Læs mere
Fold sammen

Det er i dag en af de store regnskabsdage med kvartalstal fra morgenstunden fra Novo Nordisk, Danske Bank, Jyske Bank, DONG Energy og ATP. Se hvad der ellers sker på Business-kalenderen.

Men inden er der tid til at læse om de tusindvis af andelshavere, som er havnet i en dyb gældsfælde på grund af omstridte swap-aftaler. Nu viser en opgørelse, foretaget af Berlingske Business, at omkring 1.200 ramte andelshavere i gennemsnit fået forøget deres gæld med omkring en million kroner alene på grund af swap-aftalerne.

I vores serie om arvingerne til de privatejede virksomheder kan du i dag læse om det fynske familiefortagende Carl Hansen & Søn, som er verdens største producent af Hans J. Wegner-møbler. Her forbereder man sig på, at fjerde generation skal køre den 107 år gamle virksomhed videre. De kommende chefer er de yngste i en søskendeflok på fire, de er adopteret fra Vietnam og er i begyndelsen af tyverne.

Antallet af forbrugere, der foretrækker at købe dagligvarer på nettet, har stort set ligget på samme niveau i en årrække. En af de største online-forhandlere af dagligvarer, Nemlig.com, opruster og vil nu udvide sortimentet. Med et nyt, stort varelager er der plads til at udvide forretningen med salg af blandt andet legetøj.

God dag og læselyst

Sonny Wichmann, dagens onlineansvarlige