Analytiker: Størrelsen af opkøb bliver afgørende

Analytiker er spændt på at se, hvor lang tid ECB vil sende 50 mia. euro ud om måneden.

Læs mere
Fold sammen

Djævlen ligger som bekendt i detaljen. Og det påpeger Sydbanks cheføkonom Jacob Graven, efter at det ifølge Bloomberg News rygtes, at Den Europæiske Centralbank (ECB) formentlig vil sende 50 mia. euro om måneden ud i systemet i resten af 2015 og 2016.

- Det bliver spændende at se, hvor lang tid ECB vil sende 50 mia. euro ud om måneden. Er det et år, vil det svare til 600 mia. euro, og det er i lige i underkanten af, hvad markedet venter, siger Jacob Graven til Ritzau Finans.

- Det helt afgørende vil være, om der sættes en slutdato på, eller om man siger "vi sprøjter bare ud, til det bliver bedre", siger cheføkonomen.

ECB har forsøgt flere ting for afværge en truende deflationsspiral. Men indtil nu har intet af det virket.

Forbrugerpriserne i eurozonen faldt i december med 0,2 pct. sammenlignet med året før, så ECB er temmelig langt fra sit mål om en inflation på 2 pct.

Bloomberg News binder sin historie op på to embedsmænd fra ECB, der angiveligt har set en kladde af mødedokumenterne til mødet, der starter senere onsdag.

50 mia. euro om måneden svarer til samlet 1100 mia. euro, hvis programmet startes allerede fra første marts, og det er i toppen af det, de fleste aktører i markedet havde ventet

- Lander vi på 1100 mia. euro, så er det mere end markedet venter. Og det vil føre til sigende aktiekurser, vurderer Jacob Graven.

Der er rentemøde i ECB torsdag, hvor det ventes, at centralbanken vil præsentere en stribe kvantitative lempelser.