Analytiker: Prisen på DONG er i den høje ende

DONG Energy har værdisat sig selv til potentielt over 100 milliarder kroner. Det virker højt, mener Sydbank.

DONG Energy har værdisat sig selv til potentielt over 100 milliarder kroner. Det virker højt, mener Sydbank. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

DONG Energy skal på børsen, og ifølge selskabets prospekt har det og dets rådgivere regnet sig frem til, at selskabet er mellem 83,5 og 106,5 milliarder kroner værd.

Dermed vil en aktie koste mellem 200 og 255 kroner for interesserede danskere, der vil lægge et bud ind på en bid af energiselskabet.

»Umiddelbart, når jeg kigger på kursen, så ligger det i den høje ende af, hvad jeg har kunnet regne mig frem til i de sidste uger og måneder for at skabe en balance mellem afkast og risiko,« siger DONG-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard om prisen.

DONG blev i forbindelse med salget af en større aktiepost til Goldman Sachs i 2014 værdisat til 45 milliarder kroner. Den værdi er altså på to år omkring fordoblet.

Men DONG er også svær at værdiansætte, siger analytikeren. De seneste år har selskabet trukket sig mere og mere fra olie- og gas og har kastet store summer i at blive verdensledende inden for havvindmøller.

»Det er et selskab, der er relativt komplekst at værdiansætte. For det er meget afgørende, hvilke forventninger man som investor har til havvindmølleindustrien.«

»Hvordan vil den politiske støtte være? Hvor dygtige vil DONG være i forhold til at fastholde sin markedsposition? Vil der stadig være statsstøtte til havvindmøller efter 2020? Der er rigtigt, rigtigt mange faktorer, der spiller ind. Derfor kan man også komme frem til mange værdiansættelser,« siger Morten Imsgard.

Samlet sælger DONG Energys ejere op mod 17,4 procent af aktierne i selskabet til nye investorer, der kan handle dem på børsen fra den 9. juni.

»Det er positivt, at så mange aktier alligevel bliver udbudt. Der er mange fonde, der kommer til at skulle eje aktier i DONG af pligt, så man kunne godt have frygtet, at der ville være for få til salg,« siger Morten Imsgard.