Amerikanske stålpriser falder på trods af Trumps toldafgifter

På trods af den amerikanske præsident Donald Trumps indsats for at genoplive den amerikanske stålindustri er industrien fortsat i en presset situation. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN

På trods af den amerikanske præsident Donald Trumps indsats for at genoplive den amerikanske stålindustri er industrien fortsat i en presset situation.

Og siden Trump-administrationen for ti måneder siden pålagde 25 pct. told på importeret stål, er stålpriserne i USA nu faldet tilbage til et niveau, der ikke er set lavere siden annonceringen af tarifferne 1. marts.

Det skriver The New York Times.

Antallet af ansættelser på de amerikanske stålvalseværker er fortsat stagnerende - delvist forårsaget af et forhøjet brug af automatisering. Selv om flere stålvalseværk sidste år genåbnede, lå antallet af ansatte i stålindustrien på 146.300 - 4 pct. lavere end for fire år siden, viser tal fra det amerikanske jern- og stålinstitut, AISI.

Bekymringer for industriens langtidsholdbarhed øger bekymringerne blandt investorerne, og aktiekurserne hos nogle af USA's største stålfabrikanter faldt med op til 47 pct. i 2018 på grund af frygt for en økonomisk opbremsning, samt muligheden for at præsident Trump ville nå en handelsaftale, der fjernede stålafgifterne.

»Vi venter afgjort, at flere spillere i stålforsyningskæden vil få svage år i 2019,« siger Philip Gibbs, der er metalanalytiker i Keybanc, til The New York Times.

Ifølge S&P Global Platts steg stålpriserne med 41 pct. i løbet af første halvår af 2018 for efterfølgende at falde med 21 pct. i årets andet halvår, og det ventes, at stålpriserne fortsat vil være under pres i 2019.

/ritzau/FINANS