Amerikanske finanshuse går i flæsket på New York-børser med ny konkurrent

Morgan Stanley og Fidelity Investments er blandt de ni store amerikanske finanshuse og børsmæglere, der er gået sammen om at etablere en by børs, der skal blive en konkurrent til de etablerede amerikanske børser.

Utilfredshed med priserne på amerikanske børser som Nasdaq og New York Stock Exchange har fået Morgan Stanley og otte andre finanshuse og børsmæglere til at gå sammen om en ny, konkurrerende børs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bryan R. Smith

En ny børs er på vej til det amerikanske marked. Bag den nye børs står ni store amerikanske finanshuse og børsmæglere, som er gået sammen om at etablere en konkurrent til New York Stock Exchange og Nasdaq. Det skriver Wall Street Journal.

Det er længere tids utilfredshed med priserne på de etablerede amerikanske storbørser, der har fået de ni finansvirksomheder til at gå sammen for at skabe konkurrence i markedet.

De ni investorer bag den kommende børs er ud over Morgan Stanley og Fidelity Investments blandt andre også Bank of America Merrill Lynch, UBS Group, Virtu Financial og Charles Schwab.

Den nye børs får navnet Members Exchange eller blot MEMX, og det vækker ifølge den amerikanske finansavis mindelser om dengang børser var ejet af medlemmerne, som typisk var børsmæglere.

Slår tidligst dørene op i 2020

MEMX vil være kontrolleret og finansieret af de ni finanshuse, børsmæglere og handelshuse.

Investorererne bag MEMX vil ifølge en pressemeddelelse snart søge om tilladelse til at drive børsvirksomhed hos det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission. Den tilladelse kan ifølge Wall Street Journal tage mindst 12 måneder at opnå, hvorfor det tidligst bliver i 2020, at den nye børs kan slå dørene op.

Ifølge Wall Street Journal er der 13 aktive børser i USA. De er bortset fra en enkelt alle ejet af de tre virksomheder: Intercontinental Exchange Inc, Nasdaq og Cboe Global Markets Inc.

De står samlet for mere end 60 pct. af handlen med amerikanske aktier.