Amerikanske aktier: Løftet af regnskaber, Fed og handelsnyt

De amerikanske aktier peger torsdag opad med fremgang til it-sektoren og kommunikationsservice.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:15, lokaltid i New York, med 0,9 pct., mens Dow Jones-indekset svinger omkring nullet. Teknologitunge Nasdaq går derimod op med solide 1,5 pct.

Retningen er sat af et stort antal regnskaber. I denne uge kommer 13 ud af 30 selskaber i Dow Jones med tal, mens 122 ud af medlemmerne af S&P 500 viser deres resultater frem.

Regnskaber, centralbank og handelsnyt

Torsdag er der flere store navne, som stjæler overskrifter. Microsoft skuffede en smule onsdag aften, mens Facebook omvendt smadrede forventningerne.

Alt i alt betyder det, at sektoren for kommunikationsservice topper med en stigning på 3,9 pct., da Facebook i den grad trækker den op, samtidig med at Amazon, som efter markedets lukning torsdag offentliggør sine tal, vinder 3,4 pct.

Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, stiger med 0,3 pct. Selv om Microsoft trækker ned, mens Apple vinder 1,8 pct.

I bunden blandt sektorerne i S&P 500 befinder råvarer og materialer sig med et minus på 1,3 pct., da kemikæmpen Dowdupont har skuffet.

Stemningen er også løftet af, at USAs centralbank onsdag fastholdt renten og signalerede en opblødning i forhold til mulige kommende renteforhøjelser, ligesom Federal Reserve udtrykte fleksibilitet omkring bankens igangværende kvantitative stramning.

Fra handelsfronten lyder det samtidig, at møderne mellem USA og Kina går godt, ifølge præsident Donald Trumps udmeldinger på Twitter, og The Wall Street Journal skriver, at Kina har foreslået et nyt præsidentielt topmøde mellem landene til februar.

Microsoft ned - Facebook op

Regnskaberne river og rusker i aktierne torsdag. It-giganten Microsoft, som for tiden er verdens mest værdifulde aktie, skuffede let med sit regnskab for andet kvartal, og aktien falder derfor med 1,4 pct.

Microsoft kom gennem sit andet kvartal med et justeret overskud på 8,58 mia. dollar eller 1,10 dollar per aktie, mens omsætningen steg med 12 pct. til 32,47 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,09 dollar og en omsætning på 32,50 mia. dollar.

Verdens største sociale medie, Facebook, hopper op omvendt højt opad, da selskabet med sit regnskab for fjerde kvartal godt og grundigt satte forventningerne til vægs på både top og bund. Aktien stiger med 12,6 pct.

Facebook landede i fjerde kvartal et justeret overskud på 6,88 mia. dollar eller på 2,38 dollar per aktie, mens omsætningen landede på 16,91 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2,18 dollar og en omsætning på 16,39 mia. dollar.

En anden højdespringer er General Electric, som vinder 14,0 pct. I fjerde kvartal fik konglomeratet en bedre omsætning end ventet, mens indtjeningen landede lidt under konsensus. Meldingen om et forlig med det amerikanske justitsministerium om at betale 1,5 mia. dollar for GEs rolle i subprimekrisen bydes også velkommen.

UPS i optur

En anden kæmpe, logistik- og transportkoncernen UPS, stiger torsdag med 5,5 pct. efter sit regnskab. UPS var den første store virksomhed til i efteråret at melde om en global opbremsning. En lidt svag prognose for 2019 opvejes af, at selskabet i julekvartalet overgik forventningerne på bundlinjen.

De to kreditkortkæmper Mastercard og Visa går hver sin vej. Visa falder med 1,5 pct., mens Mastercard stiger med 4,0 pct.

Mastercard kom igennem fjerde kvartal lidt bedre end ventet, og samtidig er koncernens forventninger til vækst i omsætningen bedre end ventet.

Visa slog også forventningerne og lover desuden vækst i sin omsætning, men ifølge Bloomberg bider investorer og analytikere mærke i, at forbruget på kreditkort hos Visas kunder uden for USA oplever svaghed.

Endelig falder kemikæmpen Dowdupont, som i sin tid overtog Danisco, med 8,0 pct. Regnskabet skuffede, og det samme gjorde prognosen.

/ritzau/FINANS