Amerikansk rentefald er udskudt - men ikke aflyst

Det amerikanske arbejdsmarked vister fortsat en svag tendens, men det står ikke så slemt til som frygtet. Og det overraskende fald i beskæftigelsen uden for landbruget i august blev aflyst i forbindelse med september-opgørelsen.

Det påpeger økonom i Handelsbanken Rasmus Gudum-Sessingø i en kommentar til de amerikanske myndigheders jobrapport for sepember.

Rasmus Gudum-Sessingø peger på, at gennemsnittet i beskæftigelsefremgangen fortsat er lige under 100.000 personer set over de seneste tre måneder. Og dertil kommer endnu en stigning i arbejdsløshedsprocenten 4,6 pct. til 4,7 pct. , hvilket er det højeste niveau i mere end et år.

Konklusionen er, at fredagens arbejdsmarkedsrapport sandsynliggør, at Federal Reserve udskyder den næste rentesænkning til december og ikke som tidligere ventet foretager en reduktion allerede i slutningen af indeværende måned. Samtidig giver det centralbanken bedre tid til at evaluere økonomiens tilstand.

- Men dagens tal ændrer altså ikke overordnet på vores forventning om, at Federal Reserve vil foretage yderligere rentenedsætellser i den kommende tid, skriver Rasmus Gudum-Sessingø. Han peger på det tegner til, at det er fremstillingsindustri og byggeriet som trækker ned i beskæftigelsen, mens serviceerhvervene fastholder en robust fremgang trods en forventning om et stigende antal afskedigelser i forbindelse med den seneste finansuro.

RB-Børsen