Amerikansk interview vil sende renten op

Det danske obligationsmarked ser ud til at starte onsdagen med små rentestigninger, efter at chefen for Federal Reserve Bank of Atlanta, Dennis Lockhart, har gjort det klart, at centralbanken er så godt som klar til at hæve de amerikanske rentesatser.

Det danske obligationsmarked ser ud til at starte onsdagen med små rentestigninger, efter at chefen for Federal Reserve Bank of Atlanta, Dennis Lockhart, har gjort det klart, at centralbanken er så godt som klar til at hæve de amerikanske rentesatser. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et interview med Wall Street Journal er han tirsdag citeret for at sige, at der skal væsentlig forringede økonomiske data til for at overbevise ham om, at en udskydelse er værd af overveje.

Efterfølgende har det sendt den toneangivende tiårige T-bond op, og på onsdagens marked i Tokyo handles den amerikanske obligation med en rente på 2,23 pct. Det er 6 basispoint højere end ved dansk lukketid tirsdag.

Nattens udvikling vil højst sandsynlig smitte af herhjemme, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tirsdag endte på 0,81 pct. Det var 2 basispoint højere end mandagens lukkeniveau.

Det er dog ikke kun udtalelsen fra Dennis Lockhart, der kan få betydning for det danske obligationsmarked i løbet af onsdagen.

Hvad angår nøgletallene, kommer der en stribe PMI-data fra både Tyskland samt Eurozonen, hvor alle vil vise de endelige tal for juli.

Senere bliver de fulgt op af blandt andet den amerikanske ADP-rapport for juli, som kan give indikationer om, hvordan fredagens officielle beskæftigelsesrapport vil falde ud.

- Får vi en stærk beskæftigelsesrapport på fredag, så er der lagt op til et volatilt rentemarked, da gårsdagens udtalelse (fra Dennis Lockhart, red.) trods alt kun har betydet, at renterne steg et par basispunkter fra mandagens tomåneders lavpunkt, vurderer Tine Choi Danielsen, seniorstrateg hos Nordea, i en skriftlig kommentar.