Amerikansk centralbankchef maner til ro om rentestigning

Den amerikanske centralbank bør ikke hæve renten alt for hurtigt, da den amerikanske økonomi fortsat behøver støtte i form af lempelig pengepolitik.

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i San Francisco, John Williams, mener ikke, den amerikanske centralbank bør hæve renten alt for hurtigt.  Fold sammen
Læs mere
Foto: STELIOS VARIAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske centralbank bør ikke hæve renten alt for hurtigt, da den amerikanske økonomi fortsat behøver støtte i form af lempelig pengepolitik.

Det sagde chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i San Francisco, John Williams, mandag aften ifølge Bloomberg News.

- Jeg ser ingen grund til, at man skal stramme hurtigt. Vi har en amerikanske økonomi som, trods at det går betydeligt bedre, behøver monetær støtte for at vokse hurtigere end den langsigtede trend, sagde han.

Han understregede dog samtidig, at han ikke udelukker stramninger senere i år og påpegede, at midten af året kunne være et passende starttidspunkt for at begynde på rentestigninger. Williams venter dog, at rentestigningerne, når de kommer, vil ske i ganske forsigtige skridt.

Fed-chefen ser også risiko for "en vis turbulens" på de finansielle markeder, når der opstår forskelle mellem centralbankernes ageren i USA, Europa og Japan. USA ventes at stramme i 2015, mens de to andre centralbanker henholdsvis ventes at lempe og lemper.