Altinget henter ny chefredaktør hos Politiken

Digital redaktionschef ved Politiken, Jakob Nielsen, er ny ansvarshavende chefredaktør hos netmediet Altinget.

Det politiske netmedie Altinget henter sin nye chefredaktør hos Politiken. Jakob Nielsen erstatter stifteren Rasmus Nielsen som chefredaktør. Arkivfoto. Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det politiske netmedie Altinget får ny ansvarshavende chefredaktør.

1. maj overtager digital redaktionschef hos Politiken, Jakob Nielsen, rollen som chefredaktør fra Altingets ejer Rasmus Nielsen.

Jakob Nielsen har siden afslutningen af sin journalistuddannelse i 1998 arbejdet med dansk, europæisk og amerikansk politik.

»Altinget er en unik succes i dansk presse. Det er en netavis, der tjener penge uden at gå på kompromis med kvaliteten.«

»Jeg er meget stolt over, at Rasmus Nielsen nu vil lade mig føre Altinget ind i næste fase som chefredaktør,« siger Jakob Nielsen i en pressemeddelelse om skiftet.

Den 45-årige journalist var i 2003 til 2006 politisk redaktør for Politiken. Desuden har han været indlands- og forsideredaktør samt korrespondent for avisen i Bruxelles og Washington.

Uden opgaven som chefredaktør vil udgiver Rasmus Nielsen fremover koncentrere sig om forretningsmæssig og strategisk udvikling af sine medievirksomheder.

»Det føles sikkert - men også offensivt - at invitere Jakob Nielsen ind i redaktørstolen.«

»Ikke bare vi, men hele det politiske Danmark kender Jakob som en kompetent, sober, bredtfavnende og velskrivende politisk redaktør, som vil kunne tilføre Altinget yderligere redaktionel flyvehøjde,« siger Rasmus Nielsen.

En af opgaverne for Jakob Nielsen bliver at sørge for, at netmediet, der har eksisteret siden 2000, har en høj troværdighed. Ifølge Altinget ser 87 procent af dets læsere mediet som politisk neutralt.

»Det er fantastisk at blive sat i spidsen for et rent digitalt medium, der nyder så bred anerkendelse for sin neutralitet. Det vil jeg værne om,« siger Jakob Nielsen.