Aktiestrateg efter tirsdagens kursfald: Aktieopturen er ikke forbi

Frygten for inflation og stigende renter sendte tirsdag aktierne i rødt. Men aktiemarkedet kan ifølge seniorstrateg »rette sig lidt« allerede i morgen, og på længere sigt er der stadig aktieoptur i sigte, lyder forventningen.

De amerikanske aktier faldt efter åbningen tirsdag, men har siden indhentet lidt af det tabte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag var der kursfald over hele linjen, og særligt vækstaktier blev hårdt ramt. Sådan var billedet ikke kun i Danmark, men også rundt om i Europa. Herhjemme lukkede det toneangivende C25-indeks med et fald på 2,6 procent, og 23 ud af 25 aktier gik i rødt.

Ifølge seniorstrateg i Nordea Simon Kristiansen skyldes kursfaldene frygten for inflation og stigende renter, som er en frygt, der – bortset fra en pause i april – har hængt over aktiemarkedet det meste af 2021.

»Grunden til, at det ser så rødt ud på markederne i øjeblikket, er den her frygt for stigende inflation og især frygten for, at det vil tvinge centralbankerne til at reagere hurtigere, end hvad de har meldt ud. Den amerikanske centralbank, FED, siger jo, at den ikke vil røre ved renten før i 2024,« siger Simon Kristiansen.

Han peger på, at inflationstal højere end forventet fra Kina, det såkaldte PPI-tal, er det seneste i rækken af tal, der peger på stigende inflation som følge af råvaremangel. Onsdag vil der være fokus på amerikanske inflationstal.

Det amerikanske aktiemarked åbnede også med kursfald tirsdag, men det har siden rettet sig lidt, hvilket Ifølge Simon Kristiansen kan blive en strømpil for det danske aktiemarked onsdag.

»Herhjemme nåede vi ikke at få den reaktion med, så jeg vil tro, at det danske marked retter sig lidt i morgen,« siger han og fortsætter.

»Inflationsfrygten er berettiget på kort sigt, men det, der bør optage os som investorer i øjeblikket er den mere langsigtede eller strukturelle inflation. Vi er ikke så bekymrede for det her på kort sigt, og helt overordnet regner vi med, at den her aktieoptur, som vi er i gang med, vil fortsætte i takt med det økonomiske opsving, som er ret robust.«.