Aktierne i comeback i det amerikanske – »Dette 'bull-marked' har mere i sig«

Efter nedtur onsdag var torsdag en god dag på de amerikanske aktiemarkeder. Alle de tre store aktieindeks på Wall Street sluttede dagen i plus.

Torsdag var en god dag på aktiemarkederne i USA. Alle de tre store aktieindeks på Wall Street i New York sluttede i plus. Amerikanske aktiestrateger tror, at der er mere i vente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Efter en pæn nedtur onsdag var der comeback til de amerikanske aktier torsdag, som ikke var helligdag på den anden side af Atlanten. Alle de tunge aktieindeks på Wall Street i New York sluttede torsdagen med stigninger og nåede at indhente en del af tabet fra dagen før.

Det skriver norske Dagens Næringsliv på baggrund af CNBC.com.

De tre store aktieindeks er Dow Jones, S&P 500 samt Nasdaq, og de sluttede torsdag med stigninger på henholdsvis 1,29 procent, 1,22 procent og 0,72 procent.

»Dette 'bull-marked' har mere i sig. Investorer, som er undervægtet i aktier, burde overveje at øge eksponeringen og blive mere aggressive,« siger Keith Lerner, chefstrateg fra Truist til CNCB.com.

Lige efter at markederne var lukketm, kom Disney-koncernen med regnskab, og herfra kom der til gengæld en skuffelse. Selskabet kom ud dårligere end forventet, både når det gælder omsætning og antal abonnementer på streamingtjenesten Disney+. Aktien faldt derfor fire procent i det, som hedder efterhandlen.

Frygten for inflation

Som beskrevet i Berlingske var onsdag en turbulent dag på de amerikanske aktiemarkeder med markante fald. Det var i høj grad frygten for inflation og stigende renter, som udløste skvulp på de globale aktiemarkeder.

Flere andre af de europæiske aktiemarkeder indhentede også en stor del af tabet torsdag. Dermed har denne uge budt på både kraftige nedture og pæne opture på aktiemarkederne. Ifølge Bloomberg har investorerne en frygt for, hvordan det kommer til at forløbe med den økonomiske genopretning. Den frygt er indeholdt i spørgsmålet om, hvad der sker med inflation og en stigende rente.

»Jeg tror, at det er lidt for tidligt at sige, at vi er klar til en korrektion. Jeg tror, at 'bull'-investorerne kommer lidt tilbage,« siger Sam Stovall, der er chefstrateg hos CFRA.

Over for Berlingske fremhæver chefstrateg i pensionsselskabet Velliv Henrik Henriksen, at investorerne er usikre, fordi vi aldrig har prøvet at genåbne en økonomi på samme måde, som vi gør her efter coronakrisen. Vi har hellere ikke tidligere set forbrugerne klar til gøre comeback på samme måde, som det er tilfældet under genåbningen.

Derfor er der mange investorerne, som spørger, om den tiltagende inflation er kommet for at blive, eller om den er midlertidig.