Aktier: Ud på skråplanet fra handelsstart

Geopolitiske spændinger, nærmest globale rentestigninger, mismodig inspiration fra Europa og skuffende beskæftigelsesdata sender torsdag eftermiddag de amerikanske aktiemarkeder ud på en nedtur fra handelsstart.

Fra start falder S&P 500-indekset med 0,5 pct., mens Nasdaq-indekset sætter sig 0,7 pct., og de tunge Dow Jones-aktier falder 0,4 pct.

Dermed er der udsigt til tilbagegang for S&P 500-indekset over dagen efter tre dage på stribe med fremgang for indekset, der onsdag steg 0,2 pct.

Inspirationen fra de europæiske markeder er negativ. Her ligger de fleste markeder i rødt som reaktion på rentestigninger over næsten hele linjen efter en skuffende fransk auktion over lange statsobligationer.

Og de geopolitiske spændinger forårsaget af de seneste nordkoreanske våbentiltag - og mødet i FN's sikkerhedsråd i den anledning - samt udsigten til mødet mellem præsidenterne Donald Trump fra USA og Vladimir Putin fra Rusland ved weekendens G20-møde i Hamburg bidrager heller ikke til optimismen på de amerikanske handelspladser.

Her ser man frem mod fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Men torsdagens forløbere varslede ikke godt.

ADP-opgørelsen over jobskabelsen på det private arbejdsmarked viste en tilgang på 158.000 nye job i juni mod en ventet stigning på 188.000 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Og antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge viste sig desuden at være 248.000 mod et ventet antal på 243.000 ifølge Bloomberg News.

På selskabsplan er der måske godt nyt at hente for olieselskaberne i en stigning i oliepriserne på hele 1,7 pct. til 45,01 dollar per tønde af den amerikanske referenceolie, WTI. Og aktien i olieserviceselskabet Schlumberger stiger fra åbningen 0,7 pct.

Men Exxon-aktien falder 0,3 pct., og Chevron falder 0,4 pct. i det generelt negative marked.