Aktier: Tesla stærkt fra start i positivt marked

Med Tesla som en af de godt kørende aktier har det amerikanske aktiemarked startet ugen positivt på en afkortet dag med lukning allerede klokken 13 lokal tid i New York forud for helligdagen tirsdag, hvor amerikanerne fejrer uafhængighedsdag.

Foto: SAUL LOEB.
Læs mere
Fold sammen

Efter små fem minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,5 pct. højere i 2435,83, efter at indekset fredag sluttede næsten uændret, men fik rundet første halvår af med en samlet fremgang på 8 pct.

- Handelsvolumener vil formentlig være relativt afdæmpede i starten af ugen, som vi allerede har set tegn på natten over i den asiatiske handelssession, som følge af tirsdagens helligdag i USA og den halve dag i dag, som kommer forud for, siger Craig Erlam, seniormarkedsanalytiker hos Oanda ifølge Market Watch.

Dow Jones-indekset stiger fra start desuden 0,4 pct. til 21.441,36, og Nasdaq-indekset ligger 0,5 pct. højere i 6172,82.

Elbilproducenten Tesla tiltrækker sig opmærksomhed fra start, efter at selskabets stærkt imødesete Model 3 har bestået alle myndighedernes krav to uger tidligere end ventet.

Nyheden er udkommet på selskabets topchef og stifters, Elon Musks, Twitter-konto, hvor han også skriver, at den første bil af typen er færdig på fredag.

Selskabet vil holde en overdragelsesfest for de første 30 Model 3-kunder 28. juli. Forventningen er, at Tesla producerer 100 af typen i august, før der bliver sat turbo på produktionen med omkring 20.000 om måneden i december.

Model 3 er den hidtil billigste Tesla-bil, og det var ventet, at produktionen ville begynde i denne måned, men der har været meget lidt nyt omkring, hvilke fremskridt der er blevet gjort på fabrikken i Fremont, Californien.

Tesla-aktien stiger fra åbningen 5,9 pct.

General Motors er åbnet mere afdæmpet med en stigning på 0,1 pct. til 34,97 dollar. Selskabet oplyste mandag, at dets bilsalt i USA faldt med 4,7 pct. i juni, hvilket var et større fald end det ventede fald, ifølge Bloomberg News, på 3,4 pct.