Aktier: Lille fald med Amazon i fokus efter opkøb

Det amerikanske aktiemarked åbner fredag med en lille pil ned og med primært Amazon og til dels Nike i fokus.

Læs mere
Fold sammen

Dow Jones og S&P 500 falder beskedent med under 0,05 pct. ved åbningen, mens det teknologiaktiedominerede Nadsdaq-indeks sætter sig med 0,2 pct. ved åbningen.

Jyske Bank anbefaler i sin seneste aktiestrategi, at man tager gevinst på it-sektoren ikke blot i USA. It-aktierne har leveret et formidabelt afkast på over 20 pct. i år. De store it-selskaber blandt andet de såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google) har trukket amerikanske S&P 500 i plus.

Men nu bør man ifølge Jyske Banks chefstrateg Ib Fredslund Madsen købe aktier inden for cyklisk forbrug i stedet.

Amazon stiger 3 pct., efter lige før åbningen at have meddelt at man opruster i jagten på fortsat vækst og køber supermarkedskæden Whole Foods Market i en handel til 13,7 mia. dollar - eller 91 mia. kr.

Whole Foods Market er en supermarkedskæde, der fokuserer på den dyre ende af markedet, og aktionærerne får en præmie på 27 pct. Amazon har således budt 42 dollar per aktie mod torsdagens lukkekurs på 33,06 dollar.

Der har tidligere været rygter om en fusion mellem de to selskaber. Handlen vil efter planen falde på plads i løbet af 2017.

Nike falder 2,9 pct., efter at JPMorgan har sænket anbefalingen af aktien til "neutral". Kursmålet er dog fortsat højere end den nuværende kurs på 51,38 dollar. Det blev sænket til 58 dollar fra 61 dollar.

/ritzau/FINANS