Aktier: Grønne banker i ellers rødt marked

De amerikanske aktier er åbnet med ganske små udsving omkring udgangspunktet fredag, hvor der dog - ganske som tilfældet er det i Europa - er overvægt af de faldende papirer.

Læs mere
Fold sammen

Efter godt ti minutters handel falder S&P 500-indekset med 0,1 pct., mens Nasdaq- og Dow Jones-indekset begge falder 0,2 pct.


Blandt enkeltaktierne er det værd at holde øje med bankpapirerne, idet den amerikanske centralbank, Federal Reserve, torsdag afslørede, at alle 34 banker, som den har stresstestet, har bestået testen.

Dermed vurderes bankerne at ville kunne overleve en ny finanskrise med store stigninger i arbejdsløsheden og dykkende boligpriser.

JPMorgan-aktien stiger 0,6 pct. til 87,52 dollar i den tidlige handel, mens Citigroup stiger 0,4 pct. til 63,89 dollar fra start.


Derudover er olieprisen fortsat et tema. Selv om priserne på det sorte guld igen stiger en smule fredag, er de på vej mod den femte uge på stribe med samlede fald, og det kan mærkes på de aktier, der har berøring med sektoren.

Samtidig skaber olieprisfaldene en generel nervøsitet på markederne, idet investorerne synes at tvivle på, at Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) kan lykkes med at skabe en varig sænkning af det store overudbud på markedet.