Aktier: Fortsætter den negative udvikling

De amerikanske aktiemarkeder indleder torsdagens handel med fald i alle tre toneangivende indeks, og dermed følger handlerne i sporene efter deres europæiske og asiatiske kolleger.

Læs mere
Fold sammen

En styrkelse af dollar i forlængelse af onsdagens renteforhøjelse og lettere "høge-agtige" udtalelser fra den amerikanske centralbanks rentemøde onsdag aften, behager ikke de amerikanske aktieinvestorer, og dertil kommer usikkerhed i forhold til fortsatte afhøringer af efterretningsfolk i sagen om mulig russisk indblanding ved sidste års amerikanske præsidentvalg. Og ikke mindst om præsident Donald Trumps mulige forsøg på at bremse afhøring af den tidligere sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn.

Op til åbningen fik handlerne en håndfuld overvejende positive nøgletal for udviklingen i amerikansk økonomi:

Erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, steg i juni til 19,8 fra minus 1,0 måneden før. Her var der ifølge Bloomberg News ventet et indeks på 5,0 blandt økonomerne. Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for juni viste et fald til 27,6. Måneden før lå indekset i 38,8, men økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet et indeks på 24,9. Yderligere blev det oplyst, at 237.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Her var der ventet en tilgang på 241.000 nye ledige.

Men industriproduktionen skuffede med status qou på månedsbasis mod en ventet stigning på 0,2 pct.

Onsdag var de amerikanske it-aktier fortsat under kurspres. Apple faldt med 1 pct., Microsoft endte 0,5 pct. lavere, mens Facebook og selskabet bag Google, Alphabet, begge faldt med 0,3 pct. I torsdagens aktiemarked fortsætter den negative udvikling med et fald for Apple på 0,7 pct., på 1,2 pct. for Microsoft, på 1,4 pct. for Facebook og på 1,6 pct. for Alphabet.

Samtidigt presser faldende oliepriser de store energiselskaber. Exxon Mobile-aktien falder 0,6 pct. i den indledende handel, og Chevron-aktien taber 0,6 pct. kort efter handelsstart.