Aktier: Facebook markerer sig positivt i grønt marked

Det amerikanske aktiemarked åbner i grønt mandag, hvor stigninger på de europæiske børser spreder sig over til den anden side af Atlanten.

Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, åbner 0,3-0,6 pct. højere, hvor teknologiaktierne i sidstnævnte tager føringen.

Blandt selskaberne er der nyt fremme om Facebook, som ifølge Marketwatch er i dialog med flere spillere i Hollywood med henblik på at producere sine egne tv-programmer. Aktien stiger 0,7 pct.

Der er også fokus på Yum Brands, der ejer fastfoodkæder som Kentucky Fried Chicken, Taco Bell og Pizza Hut. Aktien stiger 0,6 pct. fra start, efter at selskabet har solgt 28 KFC-restauranter til det australske selskab Collins Foods.

Store Capital, der er en ejendomsinvesteringsfond, åbner 9,2 pct. højere. Den amerikanske mangemilliardær Warren Buffett har via sit selskab Berkshire Hathaway købt knap 10 pct. af aktierne i selskabet for 377 mio. dollar, og entréen i selskabet bliver opfattet positivt af investorerne.

Der er også god stemning om Pandora Media, der har en platform for radioservices over internettet. Selskabets topchef, Tim Westergren, er ifølge Reuters på vej væk fra posten. Aktien åbner 3,4 pct. højere.

Biotekselskabet Portola Pharmaceuticals fortsætter en stærk udvikling, da den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, fredag godkendte selskabets middel til blodfortynding. Aktien steg hele 46,6 pct. fredag, og mandag fortsætter fremgangen med en stigning på 4,7 pct.

Grubhub, der leverer takeaway, falder 3,8 pct. fra start, efter at Morgan Stanley ifølge Bloomberg har sænket anbefalingen af aktien til "ligevægt", fordi Amazon ser ud til at vinde større og større indpas på det marked.