Aktiehandlerne er tilbage på det berømte handelsgulv i New York

Efter to måneders ufrivillig pause på grund af coronaepidemien er aktiehandlerne fra tirsdag tilbage på det berømte handelsgulv på NYSE-børsen i New York. Men det bliver på noget anderledes vilkår end før coronaepidemien.

Aktiehandlerne på New York Stock Exchange blev sendt hjem i slutningen af marts på grund af coronaepidemien. I dag genoptager børsen den fysiske handel med aktier, når aktiehandlerne igen må møde på arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Tirsdag genåbner New York Stock Exchange (NYSE) sit berømte, fysiske handelsgulv efter to måneders nedlukning på grund af coronaepidemien.

NYSE er en af de få børser, som stadig har et handelsgulv, hvor handlerne fysisk går rundt. Men tirsdag bliver anderledes, fordi der er nye regler for trafikken på gulvet.

Eksempelvis må kun en fjerdedel af det normale antal handlere møde på arbejde. Og handlerne skal også undgå offentlige transportmidler, bære maske og følge skrappe afstandsregler. Samtidig er der opsat gennemsigtige barrierer for at holde folk adskilt, fortæller BBC.

Handlerne skal også have målt deres temperatur, når de møder på arbejde, og hvis de har feber, må de først møde på arbejde igen, når de kan påvise en negativ coronatest eller har været i selvkarantæne.

Angiveligt skal handlerne også underskrive en erklæring, hvor de giver afkald på at sagsøge NYSE, hvis de bliver smittet, mens de er på arbejde.

Som følge af coronaepidemien har NYSE også indtil videre lukket ned for besøg. Medier er også udelukket fra at dække begivenheder på børsen.

NYSE har været lukket siden 23. marts og har midlertidigt udelukkende tilbudt elektronisk handel for at beskytte handlerne mod coronavirus.

Sidst, den 228 år gamle børs lukkede sine døre, var 29. oktober 2012 på grund af orkanen Sandy. Efter terrorangrebet i New York i 2001 var NYSE også lukket nogle dage.

NYSE, som er ejet af Intercontinental Exchange, er verdens største børs målt på den samlede markedsværdi af de noterede selskaber.