Akitektkometer, billigere iPhones og Copydan i modvind

Arkitekt og ejer af COBE Dan Stubbergaard på Papirøen. COBE har blandt andet tegnet Ny Nørreport og en lang række andre danske og internationale projekter. COBE har blandt andet vundet By & Havns projektkonkurrence om en ny masterplan for Christiansholm - i daglig tale Papirøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Godmorgen

Vi begynder dagen med et kig på en dansk succes. En ny generation af danske arkitekter har enorm succes i øjeblikket. Arkitekterne gør op med traditionelle ideer og bringer arkitekturen i øjenhøjde. Læs blandt andet portrættet af Dan Stubbegaard.

Den nye iPhone SE, som Apple præsenterede mandag aften dansk tid, bliver den billigste nylancerede iPhone nogensinde. Det oplyser Apple under en præsentation i byen Cupertino i Californien.

Danskernes betaling af TV-afgifter til Copydan er på fem år steget med over 60 procent til en mia. kroner. Men baggrunden for afgifternes størrelse er komplet uigennemsigtig. TV-distributører og antenneforeninger efterlyser større gennemsigtighed. Kritiker kalder Copydan en pengemaskine.

Lego har med Lego Friends godt fat i piger over hele verden, men nu får den danske legetøjsgigant direkte konkurrence af amerikanske Mattel, som er klar til at gå i kødet på pigerne med en udvidelse af universet American Girl.

Dagen byder på tal for omsætningen fra den danske detailbranche. Læs om de øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk.