AE-råd: Regeringen bruger talmagi

Regeringen bruger en misvisende opgørelsesmetode i sin kvalitetsfond, som får en fjer til at blive til fem høns, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Når det skal se stort og overbevisende ud, så akkumuleres tallene. Når det skal se mindre prangende ud, så lægges de ikke sammen hen over årene. Det er ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) regeringens metode i de udspil, den er kommet med.

AE har gået regeringens 2015-plan minutiøst efter i sømmene og fundet frem til, at regeringens højprofilerede kvalitetsfond på 50 milliarder kroner reelt kun er et årligt løft på to milliarder kroner.

- Virkeligheden er, at de årlige offentlige investeringer ifølge regeringens egne tal på lang sigt kun løftes med to milliarder kroner årligt. Det er en misvisende opgørelsesmetode, som får en fjer til at blive til fem høns, siger AE-rådets økonom Martin Windelin.

Hvis regeringen opgjorde skattelettelserne på de 10 milliarder kroner på samme akkumulerede måde som kvalitetsfonden, ville der ifølge AE-økonomen være tale om skattelettelser for 100 milliarder kroner over 10 år.

/ritzau/