AE: ”Det er en lille pakke”

Det er ikke nok, og den giver måske kun 500 nye arbejdspladser, lyder det fra AE-rådet om regeringens nye kreditpakke til fem milliarder.

"Vi så gerne en vækstpakke på 30 milliarder over to år. Sådan nogle investeringer skal gå til genopbygninger af vej og skoler, og det bør ske i en periode med ledig arbejdskraft,” siger chefanalytiker Martin Madsen fra AE. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) klapper ikke just i hænderne over regeringens kreditpakke til fem milliarder kroner. Pengene er bedre brugt på offentlige investeringer, lyder det fra chefanalytiker Martin Madsen.

”Jeg tror, at denne pakke vil give 500 eller under 1000 nye arbejdspladser. Det er en lille kreditpakke, og den er positiv for virksomhederne, men den løser ikke det fundamentale problem, som er, at virksomhederne ikke kan afsætte deres varer,” siger han.

Hvordan synes I, pengene skulle være brugt i stedet?

”Vi har argumenteret for, at pengene burde bruges på at fremrykke offentlige investeringer, og det er vi blevet bakket op ad vismændene i. Vi så gerne en vækstpakke på 30 milliarder over to år. Sådan nogle investeringer skal gå til genopbygninger af vej og skoler, og det bør ske i en periode med ledig arbejdskraft,” siger han.

I dagens udgave af Berlingske Tidende lancerer økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en kreditpakke, som sender fem milliarder kroner i form af udvidede eksportkreditter og bedre kautionsmuligheder til mindre- og mellemstore virksomheder. Men det er altså ikke nok, mener AE-rådet.