Advokatfirma fyrer hver tredje i kølvandet på svindelsag

Johan Schlüter Advokatfirma fyrer 17 medarbejdere som direkte konsekvens af den omfattende svindelsag, virksomheden er involveret i.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Johan Schlüter Advokatfirma har fyret hver tredje medarbejder, efter virksomheden er blevet centrum i en omfattende svindelsag.

Lars Halgreen, der er partner i firmaet, bekræfter over for finans.dk, at fyringsrunden er en direkte konsekvens af den aktuelle svindelsag, hvor TV- og filmproducenter mener sig franarret rettighedspenge for op mod 100 millioner kroner.

»Vi afskedigede 17 medarbejdere mandag som følge af, at indtægter fra forvaltningen ikke ville være der længere,« siger Lars Halgreen til finans.dk.

Det er ifølge Berlingske Business en revisionsundersøgelse foretaget af Deloitte, der viser alvorlige uregelmæssigheder i Advokatfirmaet Johan Schlüters regnskaber.

Producentforeningen, der er brancheforening for dansk film, tv og computerspil, mener, at Johan Schlüter har brudt loven. Advokatfirmaet skulle ifølge revisionsundersøgelsen have faktureret ydelser uden hjemmel for i alt 100 millioner kroner.

Det er i perioden fra 2011 til 30. april 2015, at advokatfirmaet angiveligt skulle have oparbejdet et skyldigt beløb til CAB, Filmret og Filmkopi på ikke under 100 millioner.

Advokatfirmaet Johan Schlüter har i forbindelse med sagen politianmeldt og bortvist advokaten og partneren, der er ansvarlig for bedrageriet. Det skriver Johan Schlüter i en pressemeddelelse.

»Det er konstateret, at hun har begået grove økonomiske forbrydelser over for Advokatfirmaet Johan Schlüter I/S’ mangeårige klienter, rettighedsforeningerne CAB, Filmkopi og Filmret, og de bagvedliggende rettighedshavere i henhold til ophavsretsloven samt SKAT,« siger Johan Schlüter i meddelelsen.