Advokater vil have en skatteombudsmand

Retssikkerheden er for lav i skattesager og byrettens dommere har ikke den tilstrækkelige retssikkerhed, mener eksperter.

Claus Holberg , der er skatteadvokat hos Lett, mener, at retssikkerheden kunne styrkes med udnævnelsen af en uafhængig skatteombudsmand. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er brug for en ombudsmand, som kan sikre borgernes retssikkerhed i skattesager.

Det mener en række eksperter, herunder skatteadvokat Lida Hulgaard, der for nylig påviste, at Skat vinder flere end otte ud af 10 sager, når de møder borgerne i lands- eller Højesteret.

Det skriver Børsen.Bag forslaget om en skatteombudsmand står Claus Holberg, Lett advokatpartnerselskab som indtil for nylig var formand for De Danske Skatteadvokater.

»Vi bør have en skatteombudsmand, der refererer direkte til skatteministeren eller Folketinget uden om embedsværket. I dag har vi en retssikkerhedschef i form af Margrethe Nørgaard, men hun er en del af systemet og refererer til direktøren i Skat. Den stilling skal have mere kompetence,« siger Claus Holberg til Børsen.

Han mener, at en skatteombudsmand selv skal kunne tage sager op, som risikerer at krænke borgernes retssikkerhed og intervenere i sager præcis ligesom Folketingets Ombudsmand kan, og så skal det være skatteombudsmandens opgave at føre tilsyn med myndighederne - en opgave som ingen varetager i dag.

Lida Hulgaard foreslår endvidere, at der knyttes sagkyndige dommere til byretten. I dag er byretsdommerne generalister og har for få skattesager årligt til at opnå ekspertise på området, mener hun.