Advarsel mod farvede pengesedler

Der er grønne pengesedler i omløb og også sedler med andre farver. Pas på med at modtage dem som betaling.

Læs mere
Fold sammen
Der er farvede pengesedler i omløb. Primært grønne men også røde. Desuden er der set eksempler på afblegede sedler, der ligner noget, som er forsøgt renset for farve.

Finansrådet advarer butikker og andre mod at tage imod sedlerne som betaling. De skal i stedet indleveres i ens eget pengeinstitut, og her skal man redegøre for, hvordan man er kommet i besiddelse af sedlerne.

Hvis det er åbenlyst for enhver, at pengesedlen er farvet eller forsøgt renset, så de er modtaget under det, som i jura-sprog hedder "grov uagtsomhed", så har man intet krav på, at få sedlen byttet, og pengene er tabt.

Drastisk stigning i antal indleverede sedler

Det er Nationalbanken, som har konstateret en drastisk stigning i antallet af farvede pengesedler. Nationalbanken modtager dem, når pengeinstitutterne sender sedlerne ind til ombytning.

Et pengeinstitut må ombytte en farvet pengeseddel med det samme til en ny, hvis det er åbenbart, at farven ikke stammer fra en farvepatron til sikring mod røveri, og der i øvrigt ikke er tegn på, at sedlerne er forbundet med kriminalitet.