Abu Dhabi kan se olien stige til 60 dollar i år

Oliepriserne sendes i vejret mandag efter fredagens dollarsvækkelse, og der er mulighed for, at prisen vil stige til 60 dollar per tønde i år.

Arkivfoto: Olieplatform. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENT SØRENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Ali Majed Al Mansoori, der er formand for Abu Dhabis afdeling for økonomisk udvikling, i et interview med Bloomberg.

»Overskuddet er nede mellem 1,2 mio. og 1,5 mio. tønder om dagen, og det er gået hurtigere end forventet«, siger han til mediet.

»Jeg tror på, at olieprisen ikke er i ligevægt. Jeg tror, at et niveau mellem 55 dollar og 60 dollar kan ske i år«, fortsætter han.

Mandag over middag ligger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 1,2 pct. højere til 50,23 dollar, mens prisen en tønde amerikansk WTI-olie stiger 1,1 pct. til 49,14 dollar.

Fredagens dollarsvækkelse er med til at sende olieprisen i vejret mandag, efter at den amerikanske jobrapport viste sig fra en skuffende side fredag.

Torsdag mødtes medlemmerne af oliekartellet Opecs for at diskuttere en fastfrysning af olieproduktionen, men det lykkedes ikke for parterne at blive enige om en aftale blandt andet på grund af Irans stigende produktion af olie. Iran oplevede dog ikke at blive mødt at kritik, og Opecs optimisme er også med til at give priserne medvind, skriver Bloomberg News.

Ifølge Giavonni Staunovo, der er analytiker hos UBS Group, er der dog stadig et stykke med mod en balance i oliemarkedet.

»Rebalanceringsprocessen er undervejs, men vi vil stadig se et mindre overskud i andet halvår. Vejen fra overskud til en bæredygtig balance i oliemarkedet er ikke slut endnu«, siger han til Bloomberg News.