8.800 ansatte i Skat skåret væk på 25 år

På 25 år er der kommet cirka 8.800 færre ansatte i Skat. Politikere har sendt velfærdssamfundet på katastrofekurs, mener skatteansattes forbund.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat er i de seneste år blevet kritiseret for alt fra fejlbehæftede ejendomsvurderinger til kø i kundebetjeningen. Det skriver Politiken.

Ansvaret lander ofte hos Skats ledelse og medarbejdere, men det er ikke der, ansvaret skal placeres, mener Dansk Told & Skatteforbund, der repræsenterer over halvdelen af de ansatte i Skat.


Ifølge forbundet er det derimod skiftende regeringer og Folketinget, der har sendt Skat ud på en skæv kurs ved at beskære skattevæsenet i stykker.

I en udtalelse fra forbundets hovedbestyrelse påpeges det ifølge Politiken, at det samlede antal ansatte i Skat i de seneste 25 år er blevet reduceret med omkring 8.800.

I udtalelsen påpeges også, at antallet af ansatte ifølge regeringen skal yderligere 700 ned i de kommende år.

»Hvis regering og Folketing ikke ønsker en effektiv og velfungerende skatteadministration i Danmark, som alle trygt kan have tillid til, skal man blot fortsætte kursen fra de seneste 25 år. Vi forudser, at resultatet ikke blot vil være skræmmende, men også ødelæggende for velfærdssamfundet,« står der ifølge Politiken i udtalelsen.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) mener ikke, at det er »helt rimeligt at sammenligne medarbejderstaben i slutningen af 80erne med den, vi har i dag, for vi sidder jo ikke længere og udfylder selvangivelsen i hånden«.

Han påpeger samtidig, at der bliver taget ekstra folk ind, når der er særligt store sagspukler og garanterer, at der ikke kommer nye fyringsrunder.