45 millioner kroner konfiskeret i FN-sag

Syv virksomheder har fået konfiskeret for ca. 45 millioner kroner i forbindelse med brud på FN-embargo i sagen om olie-for-mad.

Foto: Steen Jacobsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet har fået konfiskeret for i alt ca. 45 millioner kroner hos syv danske virksomheder. Det er sket som en udløber af sagen om brud på FN-embargoen mod Irak og den såkaldte olie-for-mad ordning. De syv sager udgør halvdelen af det samlede sagskompleks, som politiet er ved at arbejde sig igennem.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu har fået klaret halvdelen af de danske sager. Vi ser frem til at få igangsat domstolsbehandling af de resterende syv sager i komplekset, siger statsadvokat Jens Madsen.

De syv sager er klaret udenretligt og vedrører selskaberne Grundfos, Ferring, Jørgen Kruse, Unomedical, Vikima Seeds, Bisca og Novo Nordisk.

I Danmark blev sagen mod Novo Nordisk oprindelig opgivet på grund af manglende beviser. Senere indgik virksomheden forlig med de amerikanske myndigheder om at betale 18 millioner dollar, eller ca. 96 millioner kroner. Derefter blev sagen fra dansk side taget op igen. Novo Nordisk har vedtaget en tilkendegivelse om, at der også i Danmark sker udenretlig konfiskation, oplyser Bagmandspolitiet med det officielle navn Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet./ritzau/