3F-formand læner sig op ad injuriesag

Trækker Poul Erik Skov Christensen ikke sine udtalelser om Saxo Bank tilbage, får han en injuriesag på halsen. Det nægter han. Tværtimod kommer han med nye gisninger om bankens rolle i sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank truer 3Fs formand med en injuriesag. Banken mener, Poul Erik Skov Christensen antyder, at banken er involveret i det hackerangreb, som 3Fs hjemmeside blev udsat for i forbindelse med konflikten mellem fagforeningen og den blokaderamte Restaurant Vejlegården.

- Og hvem er det lige, der betaler de der hackere for at lave de angreb? Det er jo ikke noget, man bare sætter sig til at gøre. Nogen finansierer det her. Jeg beskylder dem ikke for noget, men jeg konstaterer bare, at Saxo Bank allerede har skudt penge i det her, sagde Poul Erik Skov Christensen mandag til Politiken.

- Det er groft uden noget som helst grundlag at antyde, at banken skulle have finansieret et hackerangreb på 3F. Det er forholdsvis enkelt at dokumentere, at det ikke har noget med virkeligheden at gøre, siger Saxo Banks advokat, John Korsø Jensen.

Banken kræver, at Poul Erik Skov Christensen trækker udtalelserne tilbage. Sker det ikke, anlægger den en injuriesag. Det har banken meddelt 3F-formanden i et brev.

- Vi har skrevet til ham, at hvis de udtalelser, der er tale om, er gengivet korrekt, og han nægter at tilbagekalde dem, så har han jo selv lagt op til, at der bliver en sag, siger John Korsø Jensen og oplyser, at Poul Erik Skov Christensen har »nogle dage« til at svare på brevet.

3F-formanden mener ikke, han har beskyldt Saxo Bank for noget som helst:

- Jeg ville have trukket mine udtalelser tilbage, hvis jeg beskyldte Saxo Bank for noget. Men det har jeg ikke, så derfor har jeg ikke nogen grund til at trække mine udtalelser tilbage, siger han og optrapper konflikten ved at komme med yderligere betragtninger om Saxo Bank. Han finder det »stærkt forunderligt, at en bankvirksomhed skyder penge ind i en ganske almindelig, banal lovlig konflikt på arbejdsmarkedet«.

- Og idet de gør det, så får jeg tanken om, hvem der egentlig orkestrerer et sådan internationalt hackerangreb, som vi er udsat for, siger Poul Erik Skov Christensen. Han mener, at nogen må have interesse i, at sagen kører.

- Og den tanke fik jeg, da jeg til stor forbløffelse konstaterede, at nu ville Saxo Bank også til at blande sig i det her, siger han med henvisning til, at bankdirektør Lars Seier Christensen i sympati med Vejlegården har inviteret til gratis spisning på restauranten.

John Korsø Jensen understreger, at det er Lars Seier Christensen som privatperson, der står bag invitationen, og Saxo Bank intet har med sagen at gøre.

Poul Erik Skov Christensen er ikke ene om at læne sig op ad en injuriesag. Mandag truede folketingsmedlem Inger Støjberg (V) HK-formand Kim Simonsen på baggrund af hans udtalelse til Politiken:

- Hvis Inger Støjberg ikke tager afstand fra det (hackerangrebet, red.) her, så er hun enten med i det eller kender dem, der står bag, sagde han.