34 hovedstadskommuner siger stop over for landsudligning

Det er ikke rimeligt, at hovedstadskommunerne skal betale for bedre service i resten af landet, lyder det.

- Borgerne i hovedstadsområdet betaler i dag for, at kommunerne i resten af landet kan tilbyde et højere serviceniveau, end vi kan her i hovedstadsområdet. Det er absolut ikke formålet med udligningsordningen, udtaler Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune, i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

96.000 kroner.

Så meget mindre har en familie i hovedstadsområdet til rådighed om året sammenlignet med en tilsvarende familie i Region Nordjylland.

Sådan lyder regnestykket i hvert fald fra en sammenslutning af 34 hovedstadskommuner, der under mottoet "Stop forskelsbehandlingen nu" vil have sænket landsudligningen.

- Borgerne i hovedstadsområdet betaler i dag for, at kommunerne i resten af landet kan tilbyde et højere serviceniveau, end vi kan her i hovedstadsområdet. Det er absolut ikke formålet med udligningsordningen, udtaler Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune, i en pressemeddelelse.

Ifølge hovedstadskommunerne vil udligningsordningen betyde, at der i 2017 flyttes 12 milliarder kroner fra hovedstadsområdet til resten af landet.

De 34 kommuner ønsker, at landsudligningen skal sænkes, så den svarer til niveauet efter kommunalreformen i 2007.

Sammenslutningen vil i den kommende tid tage initiativ til en dialog med folketingspolitikere om behovet for at sænke udligningen.