30-årig Goldman Sachs-darling er ugens vinder

500 ansatte og en omsætning på en milliard kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er hvad den 30-årige danske iværksætter Mads Faurholt-Jørgensen har nået med selskabet Nova Founders Capital, som han stiftede sammen med et par partnere for få år siden.

Og at udenlandske investeringsbanker har stor tiltro til ham blev bevist i denne uge, hvor han offentliggjorde, at han netop har hentet knap 300 millioner kroner hos blandt andre Goldman Sachs. Det har fået Berlingskes erhvervskommentator, Jens Christian Hansen til at vælge ham som Ugens Vinder i erhvervslivet.»Det gør jeg fordi, at det er en fantastisk opbyggelig historie om en ung mand, der har sindssygt mange ting i gang. Men også en historie om, at det er hårdt og farefuldt,« siger han og fortsætter:

»Man kan sammenligne det lidt med alle disse wanna be-fodboldspillere, som vil op og spille i Champions League. Der er kun meget få, der kommer derop. Han er en historie om én, der er lykkedes  - indtil nu i hvert fald.«

Nova Founders Capital  investerer i, køber og opbygger online-virksomheder især i den finansielle sektor. Også nyhedschef på Berlingske Business er tiltrukket af historien om den unge iværksætter. Men han peger alligevel også på en mere erfaren herre som en kandidat til titlen som ugens vinder - Ulrik Nødgaard der i denne uge smed bomben om, at han i stedet for at være bankernes vagthund i kraft af sin titel som direktør i Finanstilsynet, nu i stedet skal være lobbyist og direktør i bankernes talerør Finansrådet.»Hvis vi skal kåre ham som vinder, så er det med sur/sød-sovs på. På den ene side er det et hop opad i karrieren. Han træder ind på en anden platform, han får formentlig lidt flere penge for det, og han kan spille med i et politisk spil på en anden måde end det, han gør i dag,« siger han og fortsætter:

»Men når jeg siger surt, er det også fordi, at han jo er vanvittig magtfuld, der hvor han er i dag, hvor han i virkeligheden er manden, der dikterer retningen for, hvor langt bankerne må gå. Og det forlader han. «

For Jens Christian Hansen er Nødgaard dog ikke et bud på en vinder. Erhvervskommentatoren peger på, at han mister både troværdighed og magt ved at rykke over på den anden side af forhandlingsbordet i den finansielle verden.

»Jeg synes, at det er er problematisk skifte. Og jeg vil kalde det for det mest opsigtsvækkende skifte hidtil i år,« siger han.