2012 overraskende positivt for pensionsopsparere

Trods krisen voksede pensionsopsparingerne markant i 2012.

Foto: Brian Bergmann

De første meldinger fra pensionskasserne lyder, at 2012 gav afkast i omegnen af 10-12 procent i snit. Det skriver Politiken fredag.

- Vi er meget overraskede. 2012 var et fantastisk år for pensionsopsparerne, siger cheføkonom Jens Christian Nielsen fra Danica Pension til avisen.

Tendensen er den samme i flere store pensionskasser, og udviklingen skyldes, at både aktier og obligationer har givet store afkast, forklarer privatøkonom Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg til Politiken.

- Det er bestemt ikke typisk, at man både har store afkast på aktier og obligationer. Men 2012 har været et godt investeringsår, nærmest uanset hvad man har investeret i, siger han.

Hos Sampension har opsparerne fået et afkast på 10,7 procent i snit mod 4,0 procent året før. Og hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond har 90 procent af de godt 800.000 kunder fået et afkast på 9,7 procent i det forgangne år mod på 0,7 procent i 2011.

- Når 2012 er blevet kaldt to tusind og træls, skyldes det realøkonomien med mange arbejdsløse. På aktiemarkederne har det været et helt fantastisk år, siger direktør Dorrit Vanglo fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond til Politiken.

BNB