11 lande ventes at vedtage Tobin-skat på tirsdag

Finansministrene fra EU skal på tirsdag afgøre, om 11 lande skal gå videre med den såkaldte Tobin-skat,

Finansministrene fra EU skal på tirsdag afgøre, om 11 lande skal gå videre med den såkaldte Tobin-skat, som er et gebyr på finansielle transaktioner. Det skriver det svenske nyhedsbureau Direkt, der har snakket med en anonym kilde.

Beslutningen indebærer, at de 11 lande kan starte et såkaldt udvidet samarbejde om skatten. Efterfølgende skal EU-kommissionen så fremlægge et forslag til, hvordan skatten kan udformes. Udformningen baseres på EU-Kommissionens tidligere forslag, der var beregnet til alle 27 EU-lande. Derfor skal den justeres, så den passer til færre deltagerlande.

- Efter fredag morgens møde på ambassadør-niveau er vi ret sikre på at nå et kvalificeret flertal på tirsdag. Jeg tror ikke, at det bliver enstemmigt, men jeg regner ikke med, at der bliver noget større drama. Heller ikke hvis nogle lande kan finde på at tage forbehold, siger en unanvgiven kilde ifølge Direkt.

For at forslaget kan vedtages, skal beslutningen om udvidet samarbejde stemmes igennem med et kvalificeret flertal blandt de 27 medlemsstater. Derefter kan de 11 deltagende lande beslutte den endelige udformning af selve forslag.

- Men både lande, som vil deltage, og de, som ikke vil deltage, efterspørger flere detaljer fra kommissionen. Det åbenlyse spørgsmål er, hvordan skatten kommer til at påvirke de lande, der ikke deltager, siger kilden.