11 år gammel rekord slået: Huspriserne har aldrig været højere

På landsplan er huspriserne steget 4,2 procent det seneste år og overgår niveauet fra før finanskrisen.

Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter koster 1,9 millioner kroner, og det er ikke set højere, siden man begyndte at føre statistik over salgspriserne i 1992. (Arkivfoto) Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske huspriser er på højeste niveau nogensinde og overgår dermed rekorden fra sommeren 2007, hvor priserne sidst toppede.

Det viser tal fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for finanssektoren.

Huspriserne steg på landsplan med 4,2 procent i 2018. Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter koster dermed 1.923.000 kroner.

Det er højeste niveau, siden man begyndte at føre statistik over salgspriserne i 1992.

»Husmarkedet har det godt, og husene handles nu til de højeste priser nogensinde. Priserne stiger over størstedelen af landet, og der er godt gang i handlerne,« siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea, i en kommentar.

»Vi forventer, at den positive fremgang fortsætter, og at huspriserne vil fortsætte op i både 2019 og 2020,« siger hun.

Der er dog store regionale forskelle på priserne. For eksempel koster et hus på 140 kvadratmeter 5.088.300 kroner i København, hvor priserne er højest.

Priserne er lavest i Vestjylland og på Bornholm , hvor et lignende hus koster henholdsvis 1.230.040 kroner og 987.840 kroner.

Hvis man tager højde for, at pengene løbende bliver mindre værd - som følge af inflation - er huspriserne dog 14 procent lavere end i 2007.

Boligmarkedet i 2007, der var året op til finanskrisen, er senere blevet betegnet som overophedet. Men selv om priserne i kroner og øre nu er forbi de niveauer, ser Lise Nytoft Bergmann ikke samme faretegn.

Dels betyder de nuværende lave renter, at det er langt billigere at låne end tidligere. Det gør det billigere at finansiere husdrømmen.

Dels er der generelt kommet mere i lønposerne de seneste år, og det har polstret danskernes privatøkonomi.

/ritzau/