10/01-2006: Nydanskere søger job på web-video

Integrationsministeriet bakker op om dansk projekt med web-videobaseret jobformidling af nydanskere. Projektet giver virksomhederne en helt nye muligheder for at danne sig et helhedsindtryk af den kommende medarbejder.

"Hej, jeg hedder Khadja, og jeg vil gerne ha' et job som konsulent i din virksomhed!" Nu kan virksomhederne med et enkelt klik både se og høre ansøgeren på sin egen PC. Cronquist HR- & Projektudvikling har udviklet konceptet - en ny portal - der får støtte af Integrationsministeriet.

"Jeg har arbejdet med video-cv'er de sidste fem år. Idéen synes Integrationsministeriet godt om og har støttet projektet. Derfor har jeg etableret et partnerskab med forskellige aktører, hvor vi på en helt ny måde hjælper nydanskere til en bedre integration - nemlig ved at få et job", siger Mads Cronquist, direktør i Cronquist HR- & Projektudvikling, i en pressemeddelelse.

Væk med papirerne

Mads Cronquist ved af erfaring, at en del ansøgere stadig sorteres fra blot pga. et specielt navn. Og formålet er derfor, at arbejdsgiverne får en unik mulighed for at sætte et levende ansigt, stemme og kropssprog på ansøgeren.

"Vi vil flytte fokus fra det kedelige papir, som alligevel aldrig har været nok. Ansøgerne fortjener at blive både set og hørt, så de fremstår som hele mennesker. Det giver samtidig nydanskere en bedre chance for at demonstrere, at de faktisk taler et fornuftigt dansk", siger han.

Ansøgerne kan også træne i jobsamtale- og præsentationsteknik, kropssprog og forskellige kommunikationsøvelser på portalen, og det munder så ud i et slags "manuskript", som anvendes ved indspilning af videoen.

Stort potentiale

Projektet har i første omgang fokus på integration, men potentialet er langt større, vurderer Mads Cronquist:

"Både jobcentre, virksomheder og vikar- og rekrutteringsbranchen mangler et værktøj som dette, fordi det tilføjer en helt ny dimension i matchet mellem ansøgeren og det konkrete job."

Vikarfirmaet PersonaleBureauet, Ballerup Sprogcenter og Herlev Kommune er gået med i projektet, der får danmarkspremiere 23. januar. Og det er Cronquist HR- & Projektudvikling, der samarbejde med IT-virksomheden Emini A/S har udviklet den nye portal.