Webdokumentar om skolen vækker politisk vrede

Politikere og erhvervsliv er bestyrtede over en webdokumentar fra berlingske.dk, der blandt andet viser handelsskoleelever, som ikke kan regne selv simple regnestykker som 9 gange 5.

Fra webdokumentaren »Alt for mange nuller«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens skolepolitik gennem ni år er blevet sendt til tælling af PISA-undersøgelserne. Og nu vækker en ny webdokumentar fra Berlingske.dk stor bestyrtelse i både regeringen og erhvervslivet.

Webdokumentaren »Alt for mange nuller« har premiere her på sitet kl. 08.00 og fortæller, hvordan handelsskoleelever på Tietgenskolen i Odense ikke kan regne selv simple regnestykker som 9 gange 5.

»Det fortæller mig, at vi står ved en skillevej,« siger udenrigsminister Lene Espersen (K), som selv har besøgt skolen, og som på det seneste har kastet sig ind i skoledebatten i lyset af den alvorlige situation.

Din mening: Hvordan skal den danske folkeskole blive bedre?

Hun hæfter sig ved, at det ikke er unge, der skal arbejde som skraldemænd. Det er fremtidens handelsfolk, webdokumentaren sætter fokus på.

600 elever begynder på skolen hvert år. Af dem starter 100 elever på skolens erhvervslinje, som sigter mod at stå i butik eller sidde på kontor. Halvdelen af disse 100 unge kan kun læse på 3. eller 4. klassesniveau. 80 procent regner på 3. eller 4. klassesniveau, viser skolens egne test.

Web-tv: Se Antorini bande over Web-dokumentaren

»Det er uhyggeligt,« siger skolens bestyrelsesformand, Peter Zinck, der som medejer af isenkræmmerkæden Inspiration er en kendt og succesrig erhvervsmand. Han bakkes op af professor Niels Egelund:

»Det er en katastrofe. Vi bliver overhalet af de asiatiske lande. Vi bliver et fattigt land,« siger han og opfordrer hele Folketinget til at tænke sig om.

Regeringens udspil til en ny folkeskolereform lægger op til flere test, flere karakterer, mere forskning og flere timer til de små elever.

S-SF afviser blankt udspillet, der er afhængigt af støtte fra Dansk Folkeparti.