Usikkert om du kan komme hjem til jul: Coronapas spænder ben

juletrafik på Københavns Hovedbanegård den 23. december 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af danskere kan blive forhindret i at rejse hjem til jul i år, hvis de skal med tog.

De nye restriktioner, der er trådt i kraft i dag, betyder nemlig, at man skal fremvise gyldigt coronapas, hvis man skal rejse med i InterCity-, InterCityLyntog eller Lyn+ tog.

Og hvis du for nylig er blev testet positiv for corona, så forsvinder dit gyldige coronapas automatisk i 14 dage, og så er du altså forment adgang til DSBs intercity- og lyntog, fremgår det af DSBs hjemmeside.

Det er ikke DSB, men myndighederne, der har truffet den beslutning, oplyser DSBs presseafdeling til B.T.

Hvis du blev testet positiv omkring den 11. december, vil dit coronapas først være gyldigt igen efter juleaften. Også selvom du må ophæve din selvisolation, 48 timer efter at dine symptomer er forsvundet.

Du må altså gerne gå ned og handle, 48 timer efter du er symptomfri, men du kan ikke tage toget fra for eksempel København til Aalborg.

I hvert fald ikke som reglerne er i skrivende stund.

Det fik i går en Torben til at henvende sig med et spørgsmål til B.T.s corona-liveblog.

'Hej. Har lige haft corona, men er ude af karantæne. Er også vaccineret, dog ikke 3. stik. Desværre er coronapasset nu væk i 14 dage fra smitte (tidspunkt for positiv test, red.). Med krav om coronapas i toget er det pludselig umuligt at komme til Jylland i julen :-( eller er der noget, jeg har overset.'

B.T. kontaktede i går DSB. Her henholdt man sig til, at det er myndighedernes beslutning og henviste til Transportministeriet.

Transportministeriets presseafdeling oplyser søndag morgen til B.T., at problematikken vil blive berørt under en pressebriefing i dag klokken 14.

Transportminister Benny Engelbrecht, administrerende direktør i DSB Flemming Jensen og chefpolitiinspektør Peter Egebjærg deltager i pressebriefingen.

Benytter man offentlig transport uden at kunne fremvise et gyldigt coronapas, får man en bøde på 750 kroner.