Unik villa til salg: Stort arkitekthjem til 4,2 mio. kroner

Foto: Bergerud & Krog
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I udkanten af Udsholt Landsby - ikke langt fra kyststrækningen med de forskellige »lejer«: henholdsvis »Råge« og »Gille« - hvor de fleste huse er ganske almindelige familievillaer og stråtækte gårde, ligger der en ejendom, som på ingen måde ligner sine naboer.

De skarpe, hvide vægge og firkantede former skærer igennem det grønne landskab - og gør ejendommen til en af de mest unikke, der er til salg lige nu.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Mest af alt ligner ejendommen nok et kunstmuseum, og selvom det ikke er tilfældet, så er der tale et stykke arkitektur-historie.

Det er nemlig Max Louw - arkitekten bag det udskældte luksushotel Kystens Perle på Strandvejen syd for Helsingør - der har tegnet huset og beboet det i en årrække. Det oplyser ejendomsmægler Bertel Krog fra mæglerfirmaet Bergerud & Krog, der har boligen til salg.

Arkitekthjemmet er fra 1963 og huser hele 269 kvadratmeter bolig, der blandt andet bliver brugt på en stor opholdsstue med en anseelig højde til loftet. Samt en udsigtsstue med en skulpturel skorsten, hvorfra man gennem et stort glasparti kan kigge ud over de godt fire hektar jord, der følger med ejendommen.

Villaen er beliggende i udkanten af Udsholt Landsby nær Rågeleje.

Gennemsnitlig pris

Men hvad skal det så koste, sådan et styks unik arkitektvilla med grund: Hvis du kan støve 4,2 millioner kroner sammen, så kan Max Louws villa blive din. Det svarer til en kvadratmeterpris på lige over 15.600 kroner, hvilket rammer plet, i forhold til hvad husene bliver handlet til i området.

I årets første halvår blev villa og rækkehusene i Græsted postdistrikt, hvor arkitekthjemmet ligger, nemlig solgt for i gennemsnit lige over 15.400 kroner pr. kvadratmeter.

Det viser tal fra Boliga.dk.

Max Louw levede fra 1909 til 1977 og var manden bag det Hollywoodinspirerede Strandvejshotel; Kystens Perle. Han har også indrettet direktørkontoret på Danfoss, der ligger på øverste etage i virksomhedens hovedsæde på Als - med marmorbord og safari-tema

Se flere billeder af Max Louws arkitektvilla hos Boliga her.