Udenrigsministeriet: Dansker dømt til døden i Nigeria

En dansker er idømt dødsstraf i Nigeria, oplyser Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriet har siden varetægtsfængslingen ydet den nu dødsdømte Peter Nielsen konsulære bistand. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk statsborger er fredag blevet idømt dødsstraf i Nigeria.

Det bekræfter Udenrigsministeriet.

»Vi har i dag modtaget meddelelse om, at en dansk statsborger er idømt dødsstraf i Nigeria,« skriver Udenrigsministeriet til Berlingske og andre medier.

Danskeren er blevet dømt til døden for et dobbeltdrab begået i 2018, skriver TV 2, der har været i kontakt med Chinyere Omeire, retsreporter ved det nationale nyhedsbureau i Nigeria.

Det drejer sig om den 56-årige Peter Nielsen, der i april 2018 blev sigtet for at have dræbt sin 37-årige nigerianske kone og parrets lille datter. Drabene fandt sted i deres fælles hjem i Lagos.

Peter Nielsen er blevet dømt til døden ved hængning, lyder det.

Under hele sagen har Peter Nielsen nægtet sig skyldig.

Anklagen, som dommeren altså ser ud til at have fundet belæg for, gik på, at danskeren skal have tændt for gassen i husets køkken for at få drabene til at ligne en ulykke.

Den dømte har i retten forklaret, at han »ikke umiddelbart« var klar over, at hans kone og datter var døde, da han fandt dem liggende på gulvet i lejligheden i Lagos.

»Jeg dækkede min kone og datter med tæpper, efter at jeg forsøgte at genoplive dem, men indså, at de var døde,« har flere nigerianske medier citeret danskeren for at have forklaret i retten.

Udenrigsministeriet oplyser, at det siden varetægtsfængslingen af danskeren har ydet konsulær bistand i sagen.

»Den konsulære bistand vil fortsætte, også under eventuelle ankesager,« skriver Udenrigsministeriet og tilføjer, at Danmark og andre EU-lande tager stærkt afstand fra alle former for dødsstraf.

»Danmark har gjort de nigerianske myndigheder bekendt med Danmarks og EUs holdning til dødsstraf, og vi har noteret os, at Nigeria ikke har eksekveret dødsstraf i flere år,« oplyser Udenrigsministeriet.

Den seneste dødsdom i Nigeria blev ifølge TV 2 eksekveret i 2017.

Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke tilføje yderligere.

Dommen kan ankes til den nigerianske højesteret.