TV 2-medarbejdere rejser tilbage til Danmark efter Chris Anker Sørensens død

Foto: Nils Meilvang Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2 havde sendt et stort hold af medarbejdere til Belgien for at afdække VM i cykling. De rejser alle tilbage til Danmark mandag på grund af Chris Anker Sørensens tragiske dødsfald lørdag.

Det fortæller John Jäger, der er chefredaktør på Håndbold og Cykling hos TV 2 Sport, til B.T.

»Fra start af har jeg fortalt dem, at det var fuldkommen op til dem, om de ønskede at forblive i Belgien eller rejse hjem til Danmark efter Chris' død. De har så i dag enstemmigt besluttet at rejse hjem til Danmark,« lyder det fra sportschefen.

Dækningen af VM i cykling vil i stedet foregå fra Kvægtorvet i Odense. Den dækning kan de udsendte journalister eventuelt komme med på i løbet af VM. Igen er det op til den enkelte.

»Vi har tilbudt alle at støde på undervejs. Min fornemmelse er, at alle lige har brug for at komme hjem til sine kære og give dem et kram og et kys. Så kan det være, at vi ser nogle af dem om nogle dage. Og hvis ikke, er det selvfølgelig også helt forståeligt,« siger John Jäger.

Han fortæller samtidig, at der er lavet en plan for dækningen uden de udsendte medarbejdere.

»Lige nu kører vi med en plan, der tager udgangspunkt i, at de ikke vender tilbage til dækningen. Så på den front er vi ikke afhængige af dem.«

TV 2 oplyste allerede lørdag, at man har tilbudt krisehjælp til alle sine medarbejdere i Belgien – og det er ligeledes op til den enkelte medarbejder at beslutte, om man vil blive og dække VM eller hellere vil rejse hjem.

Lørdag kom det frem, at den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen var død efter en trafikulykke i Belgien.

Her forsøgte han at krydse en vej under en cykeltur, da han blev ramt af en varevogn og senere døde af sine kvæstelser.

Chris Anker Sørensen var i Belgien for at dække VM i landevejscykling som ekspert og kommentator for TV 2.

Han blev 37 år og efterlader sig sin kone og to børn. Hans familie er blevet orienteret via politiet i Belgien og Danmark.