Tre personer anholdt i Stockholm for dobbeltdrabet i Herlev

Tre personer er mandag blevet anholdt i Sverige, mistænkt for at have været indblandet i likvideringen af to svenskere i Herlev i juni, skriver svenske Kvällsposten.

To personer blev 25. juni dræbt ved højlys dag i Sennepshaven i Herlev. En tredje person i bilen slap uskadt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

De tre, der angiveligt alle er under 20 år gamle, blev ifølge den svenske avis anholdt ved en aktion i det sydlige Stockholm og har forbindelser til bandemiljøet i den svenske hovedstad. For godt to uger siden blev en 21-årig mand anholdt i Århus, også på grund af mistanke om medvirken ved dobbeltdrabet i Herlev.

Det skriver svenske Kvällsposten.

Drabene i Herlev skete 25. juni ved en parkeringsplads på Sennepshaven. Mindst ti skud blev affyret fra flere våben, både pistol og automatriffel, mod en svensk indregistreret ældre Renault. Gerningsmændene flygtede i en sølvgrå Audi S4, der senere blev fundet på Skodsborgvej i Nærum, hvor den uden held var forsøgt brændt af.

En slap uskadt fra skudepisoden

De to ofre for dobbeltdrabet blev få dage senere identificeret som svenske mænd på 21 og 23 år. Flere medier skrev umiddelbart efter skudepisoden, at de dræbte havde forbindelser til banden Shottaz i Stockholmsområdet. En tredje person befandt sig i bilen, der blev beskudt, men blev ikke ramt af skuddene og overlevede.

Ifølge svenske medier havde den 23-årige dræbte en ledende position i Shottaz, der har sin base i Stockholm-forstaden Rinkeby, ligesom den 21-årige var tilknyttet banden.

De seneste år har Shottaz ligget i krig med en anden bande »Dødspatruljen«, ligeledes med base i Rinkeby, skriver Kvällsposten. Syv personer er ifølge Ritzau blevet dræbt siden 2015 som en følge af striden.

Det er ifølge Kvällspostens oplysninger personer med tilknytning til Dødspatruljen, der nu er blevet anholdt i sagen.

Gennembrud for svensk politi

Mandagens anholdelser er et gennembrud i svensk politis efterforskning efter flere ugers samarbejde mellem dansk og svensk politi og anklagemyndigheder, skriver Kvällsposten.

Svensk politi har siden drabene i Herlev haft særligt fokus på at undgå gengældelsesaktioner i Stockholmsområdet. Chefen for det svenske politis specialstyrke "Team 2022", Stephan Kiernan, har oplyst, at man har øget tilstedeværelsen i forstæderne Rinkeby, Tensta og Kista efter drabene i Danmark.

»En sådan hændelse har næsten altid konsekvenser. Det er noget, vi forsøger at hindre,« sagde Kiernan til Svenska Dagbladet for to uger siden.