Tre danskere er dræbt i bombeangreb i Sri Lanka

Otte personer er anholdt i forbindelse med angrebene søndag.

Myndighederne er igang med at registrere de døde efter en eksplosion i St Anthony's Church.  (Credit Image: © Str/NurPhoto via ZUMA Press) Fold sammen
Læs mere
Foto: Str

Tre danskere er blandt de omkomne efter bombeangreb i Sri Lanka. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter. De pårørende er underrettet.

Der er foreløbigt ikke meldinger om yderligere danske dræbte, oplyser Udenrigsministeriet.

Det er heller ikke meldinger om, hvorvidt der er danskere blandt de sårede.

Mindst 207 mennesker - heraf mindst 35 udlændinge - er meldt dræbt. Derudover er omkring 450 sårede efter mindst otte kraftige bombeangreb, der ramte Sri Lanka søndag morgen.

Angrebene fandt sted på hoteller og i kirker.

Eksplosionerne har ramt i hovedstaden, Colombo, samt i byerne Dehiwela og Negombo, der ligger nær hovedstaden.

Otte personer er anholdt i forbindelse med angrebene.

Udenrigsministeriets Borgerservice har desuden meddelt, at et fly fra Forsvaret bliver sendt af sted fra Danmark søndag aften til Sri Lankas hovedstad, Colombo.

- Det udsendte personale har alle stor erfaring med krisehåndtering, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice i en pressemeddelelse og uddyber:

- Formålet med forstærkningen er at etablere en midlertidig dansk helpdesk i Colombo, sådan at vi bedst muligt kan hjælpe de danskere, der har behov for hjælp lokalt.

Borgerservice anslår, at mellem 1000 og 2000 danskere opholder sig i Sri Lanka.

Udenrigsministeriet er ikke til stede med en ambassade i Colombo.

For at kunne yde assistance til berørte danskere i området Sri Lanka er den danske ambassadør i New Delhi, Peter Taksøe-Jensen, sammen med en konsulær medarbejder på vej til Colombo, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

Udenrigsministeriets rejsevejledning er blevet opdateret, sådan at alle ikke-nødvendige rejser til Sri Lanka midlertidigt frarådes.

/ritzau/